Udgivet i Dit Livsstils og Bolig-Magasin

Trænger du til nyt liv i køkkenet? Her er 7 ting du kan gøre i dag

Af Rullepølsepresser.dk

Har du brug for, at der kommer noget nyt liv i dit køkken? Så læs med i denne artikel, hvor der kommer 7 ting, du kan gøre i dag, så du får et køkken, du er glad for igen.

Der kan være flere årsager til, at man begynder at finde sit køkken en smule kedeligt. Måske har du bare gået og kigget på de samme ting i for lang tid, eller måske er dit køkken bare blevet slidt over tid.

Køkkenet bliver brugt meget, og derfor vil det naturligvis også blive slidt over tid. Der findes dog måder, hvorpå selv et slidt køkken kan friskes lidt op, så det får nyt liv igen. Og det kræver ikke nødvendigvis en større investering.

Olie til bordpladen

Olie til bordpladen kan faktisk få dit køkken til at føles helt nyt igen. Dette er naturligvis kun til dig, der har en køkkenbordplade, som rent faktisk skal have olie.

Mange af os glemmer at vedligeholde bordpladen i køkkenet, men det er faktisk en vigtig del af det at eje en træbordplade.

Hver gang den oliebehandlede bordplade bliver rengjort med en klud, så tørrer man en lille smule af den beskyttende olie af. Og hvis man har været rigtig hård ved sin træbordplade og rengjort den med sæbe, så kan olien være helt forsvundet.

En træbordplade får mærker, ridser og slag, når den bruges. Men hvis du giver den en hurtig slibning med sandpapir, og derefter giver den noget olie beregnet til køkkenbordplader, så vil den faktisk fremstå nærmest ny igen.

Den vil i hvert fald give en ny glød til køkkenet, og det vil alt andet lige give køkkenet nyt liv igen.

Rengør i dybden 

En anden ting, du kan overveje, er at give skabe, låger og andet en dybere rengøring. Der bliver sat rigtig mange fedtede fingre på håndtag, låger og andre steder. Det er dog ikke altid at de er lige lette at fjerne igen.

En dybdegående rengøring kan få lågerne især til at se helt nye ud igen. Og hvis lågerne skinner på ny, så er der nyt liv i køkkenet. Især hvis bordpladen har samme nye glød fra den friske olie.

Ryk rundt på møblementet

Hvis du ikke synes at olie eller rengøring hjalp synderligt, så kan der naturligvis være andre ting, du måske skal kigge på. Måske har du mulighed for at rykke lidt rundt i køkkenet? 

Er dit køkken lidt større, kan der være noget friskhed at finde, hvis du rykker rundt på møblementet. Fordi selvom du måske ikke skifter noget af det gamle ud med noget nyt, så kan det faktisk føles sådan, når du rykker rundt.

Så forsøg dig med dette, hvis de første to ting ikke gav pote.

Mal dine køkkenlåger i en anden farve

Er der intet, der har hjulpet endnu, så kan du selvfølgelig også gå en lidt mere aggressiv vej. Du kan male dine køkkenlåger i en anden farve.

Hvis du maler dine køkkenlåger, kan det føles som om, at dit køkken er helt nyt. Det kræver noget arbejde, men det vil også være arbejdet værd, hvis du føler, at der skal ske noget drastisk. Som regel kræver det sandpapir, hæftegrunder og flere lags maling. Men når du er nået arbejdet igennem, vil du uden tvivl have fået nyt liv i dit køkken.

Leg med muligheder for noget specielt lys

Du kunne naturligvis også bare kigge på, hvad det er for et lys, der er i dit køkken. Der kan nemlig være rigtig meget at hente, hvis man kigger på kilderne til lys. Måske trænger dit køkken bare til en ny designer lampe, der ville kunne give dit køkken den helt rette stemning.

Der er rigtig mange flotte designer lamper til køkkent hos AndLight og mange andre steder.

Dekorer med planter og andre ting

Det kan også være, at du kan overveje at dekorere dit køkken med nogle planter eller andre skønne ting.

Der er nemlig rigtig meget liv at hente, hvis man rent faktisk tilføjer lidt liv til det med planter.

Det kan være urteplanter, eller det kan være blomster. Det kan også være andre ting, som nye billeder eller lignende til væggene.

Find lidt inspiration derude, og dekorer dit køkken med nogle nye og spændende ting, der passer til din smag. Det vil helt sikkert give en god følelse af, at der er kommet noget nyt liv i køkkenet.

Find kogebøgerne frem fra skabet

Er du typen, der gemmer kogebøgerne væk i en skuffe? Så prøv at få dem frem på køkkenbordet, eller se om du ikke kan hænge en boghylde eller lignende op, så de kommer frem i lyset.

Helt praktisk vil du måske opleve, at du kommer til at bruge dem oftere, men rent visuelt er der også noget at hente i kogebøger. De er nemlig ofte ganske fine i designet, og de giver også en følelse af, at køkkenet bliver brugt.

Har du pladsen til dem, så de ikke bliver en hovedpine i forhold til rod, så find kogebøgerne frem, og få dem til at skabe lidt nyt liv i køkkenet.

Nyt liv i køkkenet kræver ikke meget 

Det kræver ofte ikke særlig meget at skabe nyt liv i vores hjem. I de flestes tilfælde handler det bare om, at man skal bryde rutinen for vores øjne. Man begynder tit at kede sig, når man ser det samme hver dag. Og køkkenet er et rum, som der tilbringes meget tid i.

Du kan selv prøve at finde på flere ting, der kan skabe lidt nyt liv i køkkenet. Nogle gange kan det være en enkelt lille ting, der gør hele forskellen. Og nogle gange skal der noget større til.

De enkle og små ting er dog altid billigere, så kig naturligvis efter disse løsninger, inden du beslutter dig for at rive ned og bygge nyt. 


 

Find det du mangler på rullepølsepresser.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 6 produkter fra mere end 6 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 14 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-10 09:16:11.

6
Produkter
2
Brands
6
Forhandlere
14
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.